Koronavírussal kapcsolatos információk

Tisztelt Szülő!

Amennyiben az Ön gyermekének osztályában új koronavírusos (COVID-19) megbetegedés fordult elő, a pozitív személlyel történt utolsó kontaktustól, találkozástól számított 10 napig gyermeke hatósági házi karanténba kerül.

Ez többek között azt jelenti, hogy gyermeke otthonában köteles tartózkodni, azt nem hagyhatja el, barátokat nem fogadhat.

A hatósági házi karantén ideje alatt törekedjen az alábbiak betartására:

Gyermekének mind a fürdés utáni törölközésre, mind pedig a kézmosás utáni kéztörlésre külön törölközője legyen, ezeket más személyek ne használják.

Ne használjon közös tányérokat, poharakat, bögréket, evőeszközöket. Használat után ezeket alaposan el kell mosogatni, használjon külön konyharuhát is.

Légúti tünetek (láz, köhögés, légszomj) megjelenése esetén, telefonon vegye fel a kapcsolatot a gyermeke háziorvosával, vagy az orvosi ügyelettel.

Részletes magatartási szabályokat és további információkat olvashat a mellékelt tájékoztatóban, a hivatalos koronavírus elleni védekezésről szóló honlapon, illetve a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján, melyek elérhetősége:

www.koronavirus.gov.hu

www.nnk.gov.hu

Szolnok, 2021. november 12.

Tisztelt Szülők!

Sajnos iskolánkban egyre több a megbetegedett tanuló. A mai napon 4., 6. és 7. osztályunk van karanténban. Kérek mindenkit, hogy az egészségügyi előírásokat maximálisan tartassa be gyermekével! Egyúttal tájékoztatom Önöket, hogy a karantént a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Szolnoki Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya rendeli el. Az iskola vagy óvoda csak a fenti hivatalos szerv utasítását követően tudja tájékoztatni a tisztelt Szülőket.

Hasonló a helyzet a digitális oktatás elrendelése esetén.

A digitális tanrendet csak az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) rendelheti el. A minisztérium írásban értesíti az iskolát, csak ezt követően rendelhetjük el az érintett osztály számára a digitális oktatást.

Vigyázzunk egészségünkre!

Tiszajenő, 2021. november 15.

Vágó Béla igazgató


Tisztelt Szülők!

Az egyre romló járványhelyzet okán az alábbi intézkedések lépnek életbe az iskolában:

  • Száj és orr eltakarására alkalmas maszk használata kötelező a zárt közösségi terekben. Ennek megfelelően a folyosókon, lépcsőházakban, az ebédlő és mosdók előterében. Ez a kötelezettség a felnőttekre és a felsős diákokra vonatkozik.
  • Az iskolabuszon valamennyi utasnak kötelező a maszk viselése és fellépéskor a kezek fertőtlenítése.
  • A nagyobb közösségi rendezvényeket lemondjuk, illetve iskolai szinten tartjuk meg. Erről részletes tájékoztatást az osztályfőnökök adnak.
  • Az intézmény egész területén fokozott gyakoriságú lett a felületek fertőtlenítése.
  • Az iskola területére csak az intézménnyel jogviszonyban álló léphet be.
  • Az udvarra belépéskor a testhőmérséklet mérése és a kezek fertőtlenítése kötelező.

A maszk használata nem kötelező: a tanítási órákon, foglalkozásokon, az osztálytermekben, tornateremben, a szabadban és az alsós diákoknak.

Természetesen önként bárki viselheti.

Köszönöm valamennyi érintett megértését és együttműködését!

Jó egészséget kívánok mindenkinek!

Tisztelettel: Vágó Béla intézményvezető