Események az iskola életéből

2021-2022-es tanév

Az iskolában és a falain kívül történt eseményekről ezen az oldalon találnak képes beszámolókat.

II. TORONYTÚRA

Jászkarajenőn jártunk

Október 16-án menetrend szerinti busszal utaztunk Jászkarajenőre. A Nagyboldogasszony templom 68 méter magas toronyba az óra alatti ablakig feljutottunk és onnan kitekinthettünk a vidékre, közvetlen közelről láthattuk az óriás harangszerkezeteket. Köszönjük szépen Imre atyának, hogy engedélyezte és megszervezte a feljutást.

További képek ITT.

Mini TORONY-túra

a legkisebb diákjainknak

Kihasználva a rendkívül kellemes októberi időjárást iskolánk 1., 2. és 3. osztályos tanulóit 2021. október 15-én rövid túrára vittük. Osztályfőnökeik és a napközis tanító nénik kísérték diákjaikat a Szent László templomig a megközelítőleg 3 km-es úton. Az elsősök megérkezésünkkor örömmel üdvözölték a templom szomszédságában álló óvodában a volt óvónénijeiket. A betervezett toronylátogatás "kulcsproblémába" ütközött, így hosszas  keresgélés után csak a harmadikosok tudtak feljutni a ritkán látogatott toronyba. A többiek ezalatt a közeli játszótéren játszottak. A túra második részében a két  magasabb évfolyam tanulói továbbmentek a település határán a Tiszába folyó Kőrösi-ér partjáig. A szép táj megcsodálása után, rövid pihenést követően indultunk vissza az iskolába. A gyors visszajutáshoz igénybe vettük az iskolabuszt.

Köszönjük Viktor bácsinak a segítségét. 

Képek elérhetők ITT.

Elsőáldozás

Iskolánk 11 tanulója járult elő alkalommal szentáldozáshoz 2021. október 10-én

4. osztálytól jelentkezhettek tanulók a szentség első felvételére. 

Kata néni és Imre atya tartottak felkészítést azoknak a tanulóknak, akiknek szülei ebben a tanévben kérték, hogy gyermekük az Oltáriszentséghez járulhasson. 

Az ünnepi szentmisét Polcz Zoltán szolnoki káplán celebrálta. A különleges alkalomra megtelt a Szent Lászlóról elnevezett templom. Az ünneplő gyermekeket elkísérték szüleik, és a rokonság mellett tanáraik, osztályfőnökeik.

Képek elérhetők ITT.

Aradi vértanúk emléknapja

Október 6.

Az iskolai megemlékezések, ünnepek hagyományát követve október 6-án a mindenkori 6. osztály szokott ünnepi műsorral készülni az aradi vértanúkra emlékezve.

Így történt ezen az őszön is, 6. osztályos diákjaink osztályfőnökük szervezésével készültek az emléknap méltó megtartására.

Szakmalabirintus

Szakmák Világa Pályaválasztási Kiállítás

Október 6-án nyolcadikos diákjaink, 7-én a hetedikes diákjaink Szolnokra utaztak osztályfőnökeik kíséretében a Szolnoki Szakképzési Centrum Jendrassik György Gépipari Technikumában megrendezett pályaválasztási kiállításra.

Az az érdeklődőket  tanműhely látogatás, kémiai labor, digitális közösségi tér, mezőgazdasági gépbemutató, targonca gép kipróbálása, kemencés sütögetés fogadta. Az érdeklődők lézerharcban is kipróbálhatták magukat.

A kiállításon Kardos János tanár úr készített képeket. 

Megtekinthetők ITT.

Őszi termésképek, kreatív alkotások

Szeptember utolsó hetében versenyt hirdettünk iskolánk tanulóinak, hogy őszi termésekből, magokból készítsenek kreatív munkákat. A felhívásra 35-en hozták be szebbnél-szebb, ötletes alkotásukat, többen közülük kettőt is. Csodálatos művek születtek rajzlapon, térben, őszi ajtókopogtatók formájában, melyeket a könyvtárban állítottunk ki. Köszönjük az aktív részvételt, és hatalmas elismerés a szülőknek, akik segítettek gyermekeiknek elképzelésük megvalósításában.

Miskóné Miklós Ilona

Jutalomátadás képei ITT elérhetők.

TORONY-TÚRA

Az elmúlt két tanév bezártsága után olyan újdonságot kezdeményeztünk tanulóink kimozdítására, ami közösségi élményeken keresztül elősegíti mind a testi-, lelki-, szellemi fejlődésüket. Havonként más-más helyszínen, változatos kiegészítő programokkal színesítve TORONY-TÚRÁRA hívjuk az érdeklődőket. A túrák során a környezetünkben (kb. 30 kilométeres körzetben) lévő katolikus és más felekezetek templomait látogatjuk meg. Olyan templomokat választunk, amelyek tornya biztonságosan látogatható. A program kitalálója és szervezőjeként számomra is különleges alkalom a templomtornyok belsejébe bepillantani. Élmény a félelmeinket legyőzve feljutni és onnan letekinteni, a környéket madártávlatból megcsodálni.

A templomokhoz érkezve az adott egyházközség egy hivatalos képviselője megismertet a templom történetével és egyéb hitéleti érdekességekkel. Maga az eljutás is igen változatos, hol gyalog, hol kerékpárral, de alkalmanként busszal, vonattal közlekedünk.

Minden túrához rendelünk egy kiegészítő ismeretterjesztő vagy szórakoztató programot is. Ezeken az alkalmakon célunk az élményszerzés, a tapasztalatokon alapuló tanulás és nem utolsó sorban a közösség formálása, erősítése.

Az események képes beszámolója ITT érhető el.


Terményáldás

Igeliturgiában adtunk hálát a földön termett javakért október 1. napján. Imre atya megáldotta az osztályok díszesen megrakott kosarait, amelyek tartalmát a szertartás után elfogyasztották a gyermekek.

Köszönjük a szülők hozzájárulásait, a liturgián az egyházi kórus énekes szolgálatát és a ministránsok segítségét az ünnepi alkalmon.

Az eseményhez kapcsolódóan iskolakönyvtárunk alkotói pályázatot hirdetett, melyre a legváltozatosabb technikákkal készült sok szép, értékes munkát adtak be diákjaink. 

Az alkotásokból rendezett kiállítás a könyvtárban megtekinthető, értékelésükre, a jutalmak kiosztására a következő héten kerül sor.

Esemény képei ITT megtekinthetők.

Iskolai sportnap

2021. szeptember 29.

Az Európai Diáksport Napjához közel, sport délutánt szerveztek testnevelő tanáraink az iskola közösségének. A változatos, játékos feladatokat tanulóink mellett a tanárok is kipróbálhatták. Ez a nap nem a versengésről szólt, hanem a mozgás öröméről, a közösségben töltött időről. Mindenki nyertese volt ennek a napnak, élményekben mindannyian bőven részesülhettünk.

Képek ITT


Horgászverseny

Iskolánk hagyományos horgászversenyét a tiszakécskei Holt-Tiszán 2021. szeptember 28-án délután rendeztük meg Vágó Béla igazgató úr szervezésével. Segítője Kardos János tanár úr volt.

A szép és rendezett környezet, a kedvező időjárás jó lehetőséget nyújtott a halfogáshoz. Sajnos a halak étvágytalanok voltak, így a rekordjainkat meg sem tudtuk közelíteni.

Holtversenyben 1. helyezést ért el Badari Gergő és Csíkos Bálint.

Köszönjük az önzetlen segítséget Kapás Sándor egyesületi alelnöknek!

Képek ITT érhetőek el.

Zagyva - parti gyalogtúra

Szeptember 25-én, szombaton a már hagyománnyá vált Zagyva - parti túrán vett részt iskolánk 32 tanulója. Vonattal utaztunk Szolnokra és vágtunk neki a kb 16 km-es útnak. A ragyogó napsütésben csodáltuk meg a káprázatos tájat és a kanyargó folyót. Kellemesen elfáradtunk, de utunk végén a Zagyva cukrászda finom fagyija, sütije, illetve a KFC csípős falatkái új erőt adtak. Köszönjük a résztvevőknek a kitartást, "Jövőre veletek ugyanitt!"

Miskóné Miklós Ilona

Képek ITT érhetők el.


Kiskunmajsán jártak a 8. osztályos diákok

Iskolánk 8. osztálya múzeumpedagógiai órákon vett részt 2021. szeptember 22-én Vágó Béla igazgató úr szervezésében.

Először Kiskunmajsára látogattak el, ahol az 1956-os múzeum kiállítását láthatták és színvonalas tárlatvezetést hallgathattak. A múzeumot Pongrácz Ödön 56-os hős alapította. Ezt követően meglátogatták a Csete György által tervezett kápolnát, melyet az 1956-os áldozatok emlékére emeltek a múzeumtól 50 méterre. Tanulóink harangozással és imádsággal tisztelegtek hős elődeink előtt.

A továbbiakban Kiskőrösön meglátogatták Petőfi Sándor szülőházát. A legismertebb magyar költő életéről múzeumpedagógus tartott ismertetőt, miközben szobáról szobára bemutatta a költő első lakhelyét. A gazdag programot Soltvadkerten fagyizás is színesítette. Az osztályát Kardos János tanár úr is elkísérte.

Tartalmas, szép nap volt. Képek az eseményről ITT találhatók.

Hasznosanyag gyűjtés

A diákönkormányzat hagyományosan minden ősszel megszervezi a még hasznosítható hulladékok gyűjtését. Ebben a tanévben papírt gyűjthettek a gyermekek és a családtagjaik. Szeptember 17-én az iskolában leadott hulladékokból minden osztály némi bevételhez juthatott. Köszönjük a DÖK-nek a szervezést, a Szülőknek segítséget. 


1. osztály lovas kirándulása

2021. szeptember 23.

Felejthetetlen, élményekben gazdag napot töltöttek a Jászkarajenői Lovascentrunban iskolánk első osztályos diákjai. 

Ági néni, Gabi néni és Dóri néni kíséretében két fogattal utazott a vidám kis csapat. Tibi bácsi és Attila segítségével minden gyermek lovagolhatott, nagyon bátrak és ügyesek voltak. Lovaglásra várakozva a többiek boldogan játszottak, futkároztak a szabadban, a csacsit simogatták és a pónit is meglovagolták, pihenésképpen színeztek, énekeltek, mondókáztak.

Köszönjük a lehetőséget, a türelmes segítséget a Lovascentrum minden dolgozójának és segítőjének, a finom ebédet az Önkormányzati Konyha dolgozóinak.

Gratulálunk, a további munkához sok sikert kívánunk, sok olyan ragyogó gyermekarcot, mint ami a mai napon a mi gyermekeink arcáról sugárzott. Képek ITT


"Állati jó" lovas nap az 5. osztálynak

A jászkarajenői Nagyboldogasszony templomot és a Lovascentrumot látogatták meg szeptember 10-én

"Állati jó" lovasnapot tartott iskolánk 5. osztálya a Jászkarajenői Lovascentrumban. Az iskolától lovas fogattal Jászkarajenőre érkezve tartalmas ismertetőt kaptak Nagy Imre atyától a Nagyboldogasszony templomról, amit azután padlótól a toronyig bejárhattak. A Lovascentrumban Imre bácsi finom ebédjét fogyasztották el, majd a szabályok ismertetése után aktívan bekapcsolódtak a lovak körüli tevékenységekbe, a lovaglás előkészületeibe. Tibi bácsi és Attila segítségével lovagolhattak, játszottak. A közösen összedobott "terülj-terülj" asztalkáról bőséges uzsonna után újból lovas fogattal élményekkel gazdagon utaztak haza.

Köszönjük a Lovascentrum minden dolgozójának a segítségét.

Képek ITT

Hajnalné Terjéki Dorottya osztályfőnök 


52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus

Tantestületünk részt vett szeptember 8-án a budapesti eseményeken. A Szent István téren töltöttük a délelőttöt, meglátogattuk a Szent István Bazilikát. 

Délután a Budai Várhoz utaztunk és este a Mátyás-templomban ünnepi szentmisén vettünk részt.

A szentmise felvétele ITT elérhető.


Egyházmegyei Veni Sancte Fóton

Intézményünket 6 fő képviselte a Fóton a  Szeplőtelen Fogantatás templomában szeptember 3-án  az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola és az Egyházmegye hitoktatóinak Veni Sancte ünnepi szentmiséjén.

Az új tanév kegyelmeiért szentmisét mutatott be Marton Zsolt püspökatya.

Együtt imádkoztunk intézményeinkért, gyermekeinkért és családjaikért, lelkipásztorainkért, munkatársainkért, személyes sorsunk megáldásáért.Veni Sancte az iskola tornatermében

Az idei tanév első napján az iskola pedagógusai és diákjai tanévnyitó ige liturgián vettek részt. Az eseményt Nagy Imre diakónus atya celebrálta az iskola tornatermében, valamint mindenkit köszöntött Vágó Béla intézményvezető. A liturgiát már megszokott módon az egyházi énekkar kísérte. Az eseményre az intézmény vezetősége szeretettel várta Tiszajenő polgármesterét Virág Józsefet, valamint az első osztályos gyermekek szüleit. A szertartás keretében sor került a tanévnyitó ünnepségre, amelyet a harmadik osztályosok mutattak be. A műsort Terjékiné Béres Beáta tanította be. Ezen felül az első osztályos diákokat JuhásznéCsibra Ágnes tanító néni köszöntötte.

(Kenderes László)

Tantestületi lelkigyakorlat

2021. augusztus 24-25.

A nyári szünet utolsó napjaiban, augusztus 24-25-én Máriapócsra, Nemzeti Kegyhelyünkre utaztunk. Kedves ismerőseink és a "HIVATÁS"- Emlékalapítvány a kispapokért szervezet segítségével megismertük a kegyhely nevezetességét, a könnyező Istenszülő-ikon történetét. Majd a délelőtt folyamán a kegyképet tartalmazó oltár előtt római katolikus szertartás szerinti szentmisén vettünk részt. Iskolánk pedagógusai tanévkezdő lelkigyakorlaton kérték Isten áldását az új tanévre. Lehetőségünk volt megnézni a Fatemplomot és a műemlék római katolikus templomot, melynek falát a XV. századból származó Köpenyes Mária freskótöredék díszíti.

Szent Erzsébet szülővárosában, Sárospatakon szálltunk meg nem messze a város Szentjének ereklyéit őrző bazilikától. Lelkigyakorlatunk második napján Imre atya, iskolánk lelkivezetője közvetített felénk megszívlelendő gondolatokat. Hazaindulás előtt voltak, akik a Rákóczi várat nézték meg, mások a Szent Erzsébet Házat járták végig. Útközben rövid sétát tettünk Hercegkúton a Világörökség részét képező különleges pincesor utcáin.

A lelkigyakorlatra elkísért bennünket az iskola állandó támogatója Virág József polgármester úr. Köszönjük odaadó segítségét. Köszönjük a lelkigyakorlat szervezését Vágó Béla igazgató úrnak, a megvalósításhoz a támogatást az iskola fenntartójának, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának.2020-2021-es tanév

Események az iskola életéből

Zempléni tábor a 7. osztálynak

2021. augusztus 8-11

Hetedik osztályos diákjainknak 4 nap/3 éjszakás tábort szerveztünk a nyári szünet utolsó hónapjában. Szállásunk Erdőbényében, a Füveskert Vendégházban volt. 

Remek időjárás segítette a bőséges programjaink megvalósítását.

Az utazásban  segítségünkre volt Virág József polgármester úr, aki az iskolabusszal minden tervezett program helyszínére biztonságosan szállított bennünket. Hálásan köszönjük munkáját és idejét, amit önkéntesen az iskolára szánt.

Nagy segítségünkre volt a tábor megvalósításában az EKIF-től pályázati úton elnyert támogatás. Köszönjük szépen.

A tábor képei megtekinthetők ITT

Bringás vándortábor

2021. június 26-július 2.

7. és 8. osztályos diákjainknak ezen a nyáron különleges táborozást hirdettünk: Somoskőújfalutól a Cserhát és Börzsöny hegyein-völgyein átívelő 200 km tekerés után Esztergomba érkező kerékpáros vándortáborba hívtuk a legbátrabbakat.

Beszámoló és életképek  a táborból ITT érhetők el.

Kiemelt programok voltak a napi tekerésen kívül

  • Salgó vára
  • Salgótarjánban Baglyaskővár Természetvédelmi Központ
  • Ipolytarnóc Ősmaradványok
  • Páris-patak szurdokvölgye
  • Hollókő
  • Bánki-tó strandolás
  • Nógrádi vár
  • Esztergom Bazilika, Kupolakilátó, strandolás

Napközis tábor  Kerekdombon

Táborvezető: Miskóné Miklós Ilona

Napközis tábor Kerekdombon

Élményekkel teli egy hetet töltöttünk el a Kerekdombi Termálfürdőben. A napsütésben bővelkedő napokon a gyerekek sokat fürödtek, úsztak, játszottak a vízben. Felfedeztük és kipróbáltuk a játszótér sokszínű világát. A "kagyló" élménymedencét és a hatalmas csúszdát mindenki nagy örömmel vette birtokba. Az ízletes meleg ebéden kívül minden nap valamilyen finomsággal is megleptük a táborozókat. Nagyon jól éreztük magunkat, sok-sok élménnyel gazdagodtunk az együtt töltött napokon. 

Életképek a táborból ITT érhetők el.

Ballagók zarándoklata a Szent Erzsébet Úton


Tanévvégi zarándoklat június 16-19.

Egyházi pályázati támogatással, Hajnalné Terjéki Dorottya osztályfőnök szervezésében és vezetésével a nyolcadikosok négynapos zarándoklattal zárták a tanévet, vagy mondhatjuk úgyis, hogy kezdték a vakációt. Zemplén vidékein, a Szent Erzsébet Út magyarországi szakaszain jártak, hol gyalog, hol vonattal vagy busszal. Erdőbényei szállásukon kényelmesen pihenhettek, szórakozhattak. Napközben megismerkedhettek Szerencs, Sátoraljaújhely, Hercegkút és Sárospatak nevezetességeivel, megcsodálhatták hazánk legszebb hegytetőn elterülő tavát, a Megyer-hegyi Tengerszemet.

A kirándulás képei ITT érhetők el.

8. osztályosok ballagása

Ebben a tanévben is rendhagyó módon történt a nyolcadikosok ballagása. A vírushelyzet miatt szülők az iskola épületeibe nem léphettek be, csak az udvarra és korlátozott létszámban. Ezért az iskolavezetés úgy döntött, hogy a templomban rendezzük meg a szülők jelenlétében tartott ballagást. Ezt megelőző napon, június 11-én igeliturgiában adtunk hálát a tanévért. A Te Deum után a ballagó diákok ünnepi műsor keretében köszöntek el az iskola dolgozóitól, iskolatársaktól. Majd hangos énekszó mellett járták végig az iskola termeit.

Június 12-én, szombaton a Szent László templomban zajlott a hivatalos ballagás, ahova minden gyermeket két családtag kísérhetett el. Itt köszönték meg szüleiknek, volt osztályfőnökeiknek a gondoskodást. Vágó Béla igazgató úr az ünnepség végén átadta a kiváló tanulmányi eredményt elérőknek, a közösségben aktívan tevékenykedőknek a könyvjutalmakat és Skorkáné Homoki Henriette tanárnő a LIETO Művészeti Iskola újonnan alapított díjait a népi énekes és kézműves tanszakok végzős diákjainak.

Az új utakra lépő diákoknak sok sikert kívánunk, továbbá, hogy mielőbb megtalálják hivatásukat.

"Az ember hivatása, hogy megismerje az igazságot, szeresse a szépet, kívánja a jót, és cselekedje a legjobbat." 

(Ludwig van Beethoven)

További képek megtekinthetők itt.

A Te Deum-on és az iskolai ballagáson készült képeket Ádám Szabolcs, iskolánk volt diákja készítette. 

Köszönjük szépen a segítségét.

BALLAGÁS

2021. június 12.

Képek a ballagásról itt tekinthetők meg.

Elballagtak nyolcadikos diákjaink.

Az iskola tanulóitól és dolgozóitól a Te Deum után, június 11-én ünnepélyes keretek között búcsúztak el azok a tanulók, akik 2013 szeptemberében kezdték általános iskolai tanulmányaikat.

Az újonnan átadott Szent István szobornál koszorút helyeztek el, majd csengőszóra sorakoztak az iskola udvarán és énekszó mellett végigjárták az iskola szépen feldíszített termeit.

Június 12-én a  legfontosabb emberek, a szülők jelenlétében is  megtörtént  a hagyományostól eltérő helyszínen a  ballagás, a Szent László templomban.

Sok  sikert kívánunk minden ballagó Diákunknak!

"tartsd mindig eszedben, hogy minden ember azonos állapotban születik, és hogy semmi sem emel fel, csakis az alázat, semmi sem taszít le, csakis a gőg és a gyűlölség." 

(Szent István: Intelmek)

Szent István szoboravatás, szoborszentelésAz iskola közössége 2021. május 28-án

tartotta a Szent István szoboravató ünnepséget.

Az ünnepség nyitóbeszédét dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő mondta.

Szentmisét mutatott be dr. Varga Lajos segédpüspök.

Köszöntőt mondott Virág József polgármester.

Ünnepi beszéddel köszöntötte a megjelenteket Selmeczi Zoltán Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága főigazgatója.

A szobrot leleplezés és felszentelést követően megkoszorúzták.

A szobor készítője: Viski András szobrászművész.

Az esemény fotói megtekinthetők ide kattintva.

Tavaszi életképek

Iskolai és iskolán kívüli események


Alsósaink április 19-től visszatértek a tantermi oktatásra. Igyekeztünk minél több időt játékos foglalkozásokkal a szabadban tölteni.

Felső tagozatos diákjaink május 10-től léphették át újból az iskola küszöbét.

A nyolcadikosos diákok már másnap, a szinte nyári időjárásban a tanítás után 11 km-es gyalogtúrán vettek részt a Tisza vezsenyi kanyarulatában.

(A képre vagy ide kattintva további képek láthatók.)


Iskolai farsang

2021. február 13.

A szokásostól eltérően rendkívüli módon zajlott a farsang iskolánkban.

Osztálykeretben szórakoztak a diákok osztályfőnökeik vezetésével. Volt jelmez bemutató, játék, tánc, vetélkedő.

A szórakozás mellé sok-sok finomságot fogyaszthattak és különleges formában még tombolasorsoláson is próbára tehették szerencséjüket.

A szervezés mint minden évben, most is a nyolcadikosok feladata volt.

A rendkívüli helyzet miatt a szülők nem vehettek részt, de önzetlen segítséggel támogatták a ballagásra készülő osztályt.

HÁLÁSAN KÖSZÖNJÜK MINDENKI SEGÍTSÉGÉT!

A képre vagy ide kattintva további képek láthatók.

Házszentelés az iskolában

Békesség e háznak! És minden lakójának!

"Christus Mansionem Benedicat!"

"Krisztus áldja meg e hajlékot!"

"Mint Istennek szent és kedves választottai, öltsétek magatokra az irgalmasságot, a jóságot, a szelídséget és a türelmet. Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza van a másik ellen. Ahogy az Úr megbocsátott nektek, ti is bocsássatok meg egymásnak. Legfőként pedig szeressétek egymást, mert ez a tökéletesség köteléke. S Krisztus békéje töltse be szíveteket, hiszen erre vagytok hivatva, egy testben."Kol 3, 12-15

További képek a képre vagy a ide kattintva érhetők el.

A szeretet gyertyáinak fénye

4. adventi gyertyagyújtás

A négy gyertya meséje

Az adventi koszorún négy gyertya égett. Annyira nagy volt körülöttük a csend, hogy tisztán lehetett hallani, amit beszélgetnek. Azt mondta az első:

"Én vagyok a béke. De az emberek nem képesek életben tartani. Azt hiszem, el fogok aludni..."

És néhány pillanat múlva már csak egy füstölgő kanóc emlékeztetett a hajdanán fényesen tündöklő lángra. Azt mondta a második:

"Én vagyok a hit. Sajnos az emberek fölöslegesnek tartanak, nincs értelme tovább égnem..."

A következő pillanatban egy enyhe fuvallat kioltotta a lángot. Szomorúan így szólt a harmadik gyertya:

"Én a szeretet vagyok! Nincs már erőm tovább égni. Az emberek nem törődnek velem, semmibe veszik, hogy milyen nagy szükségük van rám..." - ezzel ki is aludt.

Hirtelen belépett egy gyermek a szobába, és mikor meglátta a három kialudt gyertyát, felkiáltott:

"De hiszen nektek égnetek kéne mindörökké!" - és elkeseredésében sírva fakadt.

Ekkor megszólalt a negyedik gyertya:

"Ne félj! Amíg nekem van lángom meg tudjuk gyújtani a többi gyertyát. Én vagyok a remény!"

A gyermek szeme felragyogott! Megragadta a még égő gyertyát és lángjával életre keltette vele a többit.

Forrás: Veress Hajnalka Andrea

Az öröm gyertyáinak fénye

Harmadik gyertyagyújtás

Adventi hírnök, friss fenyőág,

Lobog már három gyertyaláng!

Múlnak az évek, életünk száll,

De utunk végén Jézus vár!

Ujjong a szívünk, dalra gyúl,

Nincs már messze az Úr!

Mikulás az iskolában

December 4-én, pénteken iskolánk minden osztályát meglátogatta a Mikulás. A gyermekek örömmel fogadták, énekekkel és versekkel köszöntötték. Boldogan vették át az ajándékba kapott édességeket.

Köszönjük az ünnep megvalósításához nyújtott segítséget a szülőknek és Nagy Imre diakónus atyának.

Az adventi koszorún az első mellett tündököl a második gyertya fénye is. A hit mellett a remény is fellobban bennünk, miközben egyre közelebb érünk Krisztus születésének ünnepéhez.

"Adventi hírnök, friss fenyőág,
Lobog már két kis gyertyaláng!
Ha zörget Jézus, jól figyelj ám,
Betér a szívünk ajtaján!
Ujjong a szívünk, dalra gyúl,
Nincs már messze az Úr"

Az ünnepi hangulat további képei a fejezetcímre vagy a képre kattintva érhetők el.

Adventi versmondó verseny

További képek a szavalókról a képre vagy a címre kattintva láthatók.

Az Úr eljövetelét várjuk az adventi időszakban

Adventi hírnök, friss fenyőág.

Lobog az első gyertyaláng!

Karácsonyt várva lázban a föld,

Isteni gyermeket köszönt.

Ujjong a szívünk, dalra gyúl,

Szépíró verseny

Keressük iskolánk legszebben író diákjait!

Eredmények


2. osztály: Nagy Zoltán, Szabó Zsolt, Samu Botond

3.osztály: Fehér Emma, Járvás Ketrin, Rimoczi Nimród

4. osztály: Nagy Lara, Imrei Vivien, Polgár Izabella

Felső tagozat: Berényi Benjámin, Varga Gréta, Komáromi KlaudiaMatematikaverseny

Iskolai forduló

Katolikus Iskolák Dugonics András Matematika Versenyének idei első fordulóján  vettek részt felsős diákjaink.

Szeptember végén minden osztály meglátogatta a nyáron átadott kisvasúti emlékhelyet.

VENI SANCTE


2020. szeptember 1-jén Veni Sancte (Szentlélek hívó) szentmisével kezdtük a tanévet. A szentmisét Gáspár István atya celebrálta. Az iskola egyházi kórusának éneke tette ünnepélyessé a szokásostól eltérő tanévnyitót. A résztvevő felsős diákokat és a megjelent vendégeket Nagy Imre diakónus atya és Vágó Béla igazgató úr köszöntötte.

Képes beszámoló itt.


Tantestületi lelkigyakorlat augusztus 27-28-án

Az iskola pedagógusai kétnapos lelkigyakorlaton vettek részt Nagy Imre diakónus atya vezetésével nemzeti kegyhelyünkön, Mátraverebély-Szentkúton augusztus utolsó napjaiban. Az útra Virág József polgármester úr is elkísérte a tanárokat. Köszönjük támogatását és a velünk töltött idejét.

Képes beszámoló itt.