"és nélküle semmi sem lett, ami lett. Benne élet volt, és az élet volt az emberek világossága." (Jn 1,3-4)

Betlehemes 6. osztály

"A SzékelyKapuk-ZöldKapuk című közép-európai civilizációs verseny (www.szekely-kapuk.hu, www.betlehemezes.hu ) keretében, saját épülésünkre és környezetünk örömére egy sok száz évre visszanyúló hagyomány ápolásában veszünk részt. Vidám örömben és népi humorban mutatjuk fel azokat az értékeket, amelyekre európai civilizációnk épül. Csatlakozva a németországi Csillagénekesekhez (www.sternsinger.org), mi is azon fáradozunk, hogy környezetünkben a felnőttek és gyerekek vidámabbak és szolidárisabbak legyenek, és megsejtsék az igazi kiváltságot jelentő csodás lehetőségeket." (részlet a Betlehemes naplóból)

6. osztályos  diákjaink az adventi készület idejében öt helyen és időben adták elő műsorukat. Elsőként a Tiszajenői Nyugdíjas Klub karácsonyi rendezvényén, majd a Jó Pásztor Tagóvoda csoportjainak, a harmadik községi gyertyagyújtás alkalmán a tiszajenői Szent László templomban szerepeltek. Az utolsó tanítási héten az iskola tanulói és az érdeklődő szülők nézhették meg az iskola tornatermében és a könyvtárban.

Köszönöm a lelkes felkészülést és a kitartást minden diáknak. Köszönet az intézményeknek, hogy fogadták a betlehemezőket.

Hajnalné Terjéki Dorottya

A templomi fényképeket Ádám Szabolcs készítette.